Garage loft

LocatieArnhem
TypologieWoonhuis
Oppervlakte190 m²
Jaar2013
statusgerealiseerd

Studio OxL verbouwt een voormalige werkplaats tot woonloft. Wie meent dat energie zuinig wonen niet aantrekkelijk is ziet hier het tegendeel. In een laat 19e eeuwse stadswijk verbouwde studio OxL samen met ontwikkelaar Brend van Hunen een voormalige timmerwerkplaats tot een energie zuinige woonloft met een gemiddelde RC waarde van 4.

Het pand aan de van Hasseltstraat in Arnhem is gelegen in het modekwartier en heeft een diepte van bijna 30 meter. Om het pand geschikt te maken als woning is een patio ontworpen met HR++ glas. De patio werkt als een lantaarn en voorziet de omliggende ruimten van daglicht. De patio verdeelt de woning in meer publiek gedeelte en een privaat deel Het publieke deel bevat keuken met woonkamer en het privé gedeelte herbergt het atelier en de slaapvertrekken. De robuuste constructie van betonnen kolommen en liggers zijn intact gelaten zodat het industrieel stedelijk karakter van de ruimte behouden blijft. Verder is de woning uitgerust met een warmtewisselaar en vloerverwarming met energie zuinige pompen. Op die manier wordt zuinig leven pas echt genieten.