Hallenhuis

LocatieBoven Smilde
TypologieWoonhuis
Oppervlakte190 m²
StatusIn uitvoering

De woning is geïnspireerd op de Drentse hallenhuizen van weleer. Een langgerekte schuurwoning met een lineaire verdeling van functies langs de achtergevel.

De voorgevel heeft een gesloten karakter en de zijgevels zijn voorzien van een grote opening met een terug gelegen deur. Aan de oostzijde bevindt zich achter deze deur een semi publieke bijkeuken met aansluiting naar een bed & breakfast. Aan de westgevel bevindt zich achter diezelfde deur het meest private vertrek, de slaapkamer.

 

De zuidgevel is voorzien van een enorme nis. In deze nis zijn niet alleen de schuifpuien gepositioneerd, maar ook de kasten die onderdeel uitmaken van het interieur. Het mahonie hout loopt p deze manier over van het interieur naar de buitengevel. De gevelkasten scheiden slaapkamer en bijkeuken van de directe leefomgeving in het huis en definiëren de breedte van het panorama in de woonkamer en keuken.