HANNOVER WATERKANT

LocatieHannover
TypologieMasterplan
Oppervlakte
Jaar2013
StatusPrijsvraag

Nat architecten was geselecteerd voor een besloten prijsvraag in Duitsland en vroeg Studio-OxL om te ondersteunen in het ontwerp voor een masterplan aan het water in Hannover.

Dit plan voor een nieuw woonpark dichtbij het centrum van Hannover maakt het mogelijk om te wonen aan de groene oevers van het Mittelland kanaal. Het park geeft de leefomgeving van bewoners van de wijk List in Hannover een hoogwaardige impuls. Het programma draagt bij aan de kwalitatief hoge buitenruimte binnen de ontwikkeling van het recreatiegebied langs de kanaalzone.

Het doel is het creƫren van een duurzame wijk waarin de bestaande kwaliteiten van de oever optimaal worden benut en de openbare veiligheid gegarandeerd is. Het plan beoogd een oplossing te zijn voor het ruimtelijke dilemma tussen de afschermende veiligheidsmaatregelen voor de bewoners en de vrije toegang voor het publiek dat gebruik maakt van het park en het kanaal. Bewoners leven dus tussen de activiteiten op het maaiveld en kijken over de groene openbare ruimte langs het kanaal en tussen de bebouwing. Het plan is een enorme kans elke stadsbewoner in de regio van Hannover om landelijk te wonen zonder de stad te hoeven verlaten.