HEERENTUIN

LocatieArnhem
TypologieWoningbouw
Oppervlakte
Jaar2017
statusgerealiseerd

Studio OxL ontwikkelt en ontwerpt, in opdracht van Pegasus Innovest B.V., 5 statige herenhuizen, aan de Rosendaalsestraat, in Arnhem Noord. Het project in Arnhem Noord ligt naast een oud schoolgebouw dat onderdeel is van dezelfde vastgoedontwikkeling.

 

De oude Sint Jansschool is in een eerdere fase getransformeerd tot 4 grote woningen. De 5 herenhuizen bevinden zich op het oude voetbalveldje naast de school. In totaal zijn er op de locatie negen woningen gerealiseerd waarvan vijf voor het project de Heerentuin. De Heerentuin ligt vlakbij het stadscentrum en het Sonsbeekpark en is gebouwd door KuiperArnhem. De vijf royale herenhuizen hebben een dakterras en een diepe achtertuin. Ze zijn gebouwd in de klassieke jaren dertig-architectuur, met een rijke detaillering die refereert aan de Amsterdamse School.

De uitvoering is uiteraard eigentijds, met hoogwaardige en duurzame materialen. De diepe tuinen achter de herenhuizen beschikken over bijzondere kwaliteit. In de tuinen ligt de uitloper van het Veluwemassief. De uitlopers en glooiingen van het Veluwemassief hebben een cultureel historische status gekregen.